Фирма "ГМК" - ООД е създадена и е на пазара от 1989г.
- Производство на машини, полуавтомати и автомати в областта на заваряване на металите и сплавите им. Фирмата произвежда полуавтомати за МИГ/МАГ и ВИГ заваряване-монофазни и трифазни, покриващи целия диапазон от мощности, трансформатори и изправители за ръчно електродъгово заваряване, полуавтомати за плазмено рязане с плазмообразуващ газ въздух. Всички полуавтомати са произведени като професионална техника, осигуряваща надеждност, сигурност и качество при работа с тях.
- Проектиране и изработка на машини за автоматизиране на заваръчните процеси. В тази област сме изработили и внедрили редица машини в български заводи, работещи за шведската фирма "IKEA", като "Технокороза", "БКК-95", "Тръбна мебел" и др. Детайлите са с различен брой шевове, работи се по конкретно задание и технически изисквания, като машините са уникати.
- Проектиране и производство на широка гама от изделия за контрол на достъпа в обществени сгради, фирми, търговски и индустриални обекти, стадиони, клубове и дискотеки. Това са автоматизирани трираменни въртящи се бариери и високи въртящи се врати, наричани още с краткото название ТУРНИКЕТИ. С произведените от нас турникети са изградени и функционират пропускателни системи в редица обекти като АЕЦ-КОЗЛОДУЙ, ТЕЦ-МАРИЦА-изток 1 гр. Гълъбово, ТЕЦ-МАРИЦА-изток 3 гр. Димитровград, Метрополитен- София и др.
Предлаганите от нас изделия в тази област са максимално усъвършенствани, работят сигурно и безотказно, имат подходящи за приложението им дизайн, ергономични показатели и гарантирано качество, както по отношение на механиката, така и относно управлението им с микропроцесорни програмни продукти.
- Ние сме официален представител на:
"Spamel", Полша- електрически компоненти.
"Lorch", Германия - заваръчни машини. Ново поколение с висок клас.
"IGM group", Австрия - работизирани системи.
- Гаранционен сервиз и ремонтна дейност